In de Regio Stedendriehoek werken wij aan de Uitvoeringsagenda 2023-2030. De centrale vraag voor de regio is:  Hoe houden we balans in de regio? In de uitvoeringsagenda is dit vertaald naar twee grote uitdagingen:
•    Behoud en versterken van de leefbaarheid. Hier gaat het om de aantrekkelijkheid van onze regio, voor onze inwoners om er te leven en voldoende voorzieningen te hebben als scholen, winkels, groen, openbaar vervoer, sportfaciliteiten, cultuur en zorg. 
•    Behoud en versterken van het vestigingsklimaat. Dit gaat over de mogelijkheid om in onze regio een bedrijf te vestigen en/of te laten groeien. Dat vraagt om zaken als fysieke ruimte, de beschikbaarheid van medewerkers, goede bereikbaarheid (over weg, water, spoor en ook digitaal) en de aanwezigheid van onderwijs. 

De uitvoeringsagenda is opgebouwd uit de volgende programma’s:

Programma Slimme Groene Verstedelijking
Opgaven als wonen, bereikbaarheid, energietransitie en voorzieningen komen in dit programma samen.  Doelen voor 2030 zijn: 
1. 24.000 nieuwe woningen en verduurzamen bestaande wijken 
2. Versterken stationsgebieden 
3. Goede bereikbaarheid voor inwoners 

Programma Vitaal Landelijk Gebied
In dit programma gaat het om opgaven als klimaatadaptatie, stikstof, landbouwtransitie en ook woningbouw en ruimte voor energieopwekking.  Doelen voor 2030 zijn: 
1. Een robuust water- en bodemsysteem 
2. Leefbaar landelijk gebied 
3. Hoge landschappelijke kwaliteit 
4. Perspectief voor agrarisch ondernemerschap 
5. Een duurzaam voedselsysteem 

Programma Regionale Economie van de Toekomst
Om de sterke regionale economie te behouden is het nodig om blijvend werk te maken van een goed vestigingsklimaat. Tegelijkertijd zijn er grote opgaven zoals personeelstekorten, energietransitie en digitalisering.  Doelen voor 2030 zijn: 
1. Ruimte voor werk door uitbereiding bedrijventerreinen 
2. Toekomstbestendige bedrijventerreinen 
3. Een veerkrachtige arbeidsmarkt 
4. Logistiek ecosysteem A1/IJssel 
5. Kweekplaats voor groene en digitale groei in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) 

In het Algemeen Bestuur van de Regio Stedendriehoek zijn wij verantwoordelijk voor de regionale portefeuille Slimme, groene verstedelijking, vervullen wij de rol van vice-voorzitter en zijn wij lid van het Dagelijks Bestuur.